Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté ořechy a strouhanku. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme rohlíčky a ve středně vyhřáté troubě upečeme při teplotě 160° asi 15 minut. Vychladlé zdobíme čokoládovým nebo vanilkovým krémem a máčíme v čokoládě.
Tip: Rohlíčky nazdobeny krémem dáme alespoň na hodinu do lednice. Mezitím si rozehřejeme čokoládu, rohlíčky pak každý namočíme v čokoládě, tím, jak jsou studené z lednice, čokoláda okamžitě ztuhne a jde to dobře.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek